Glykemický index je sprievodca, ktorý vám hovorí, ako rýchlo sa zjedená potravina premieňa v krvi na glukózu. Potraviny s nízkym glykemickým indexom sa uvoľňujú do krvi pomaly, udržujú hladinu energie stabilnú a zabezpečujú dlhotrvajúci pocit sýtosti. Naopak, potraviny s vysokým glykemickým indexom sa rýchlo vstrebávajú, čo môže spôsobiť rýchly nárast a pokles hladiny cukru v krvi.
Pre udržanie rovnováhy je vhodné zvoliť potraviny s nižším glykemickým indexom, medzi ktoré patrí napr. zelenina a ovocie. Týmto spôsobom môžete podporiť stabilnú energiu a dlhodobé zdravie organizmu. Využite glykemický index ako navigáciu pre vaše telo, ktorá vám pomôže vybrať si správnu cestu k zdravšiemu stravovaniu a životu. Dôležité ale je nezabudnúť aj na tzv glykemický load.
EASYDIET klasik je špeciálne zostavená tak, aby maximalizovala úsilie vynaložené na chudnutie.







