Bohatý zdroj vitamínov a minerálov
Surovou kvasenou kapustou dodáte telu provitamín A, vitamín C, B, E, K, kyselinu listovú, minerálne látky ako je draslík, ale aj vápnik, fosfor, železo, zinok a horčík, stopové prvky. Už dvesto gramov kyslej kapusty stačí na pokrytie dennej dávky vitamínu C. Napríklad už v sto gramoch tejto výživnej zeleniny sa ukrýva dvojnásobok odporúčanej dennej dávky vitamínu K, ktorý napomáha hojeniu rán a zlepšuje zrážanlivosť krvi.
5 „naj“ kyslej kapusty
1. Rozhýbe zlenivené črevá
Obsahuje veľké množstvo vlákniny, ktorá je nevyhnutná pre zdravé trávenie, zlepšuje priechodnosť čriev, podporuje pravidelné vyprázdňovanie a tak zabraňuje zápche.
2. Pôsobí proti depresii
Depresiou zasiahnutá duša pookreje, kyslá kapusta pomôže pri únave a vyčerpanosti. Je to jednoducho jedlo, ktoré vám zdvihne náladu. Ak prežívate obdobie plné stresu a napätia, či nemôžete zaspať, doprajte si túto potravinu v malom množstve aspoň trikrát denne.
3. Posilňuje imunitu
Kyslá kapusta obsahuje látky, ktoré podporujú aktivovanie imunitného systému v boji proti vírusom a baktériám, posilňuje organizmus proti infekciám, nachladnutiu a chrípke.
4. Znásobí vašu krásu
Hovorí sa, že z kyslej kapusty sa opeknieva. Vedci potvrdzujú, že za to môže vysoký obsah kyseliny pantoténovej, ktorá dokáže rozžiariť vlasy a pleť.
5. Silné afrodiziakum
Výskumy anglických vedcov potvrdili, že kyslá kapusta povzbudzuje chuť na sex a to u mužov aj u žien. Môžete to vyskúšať tak, že budete jesť túto potravinu dvakrát do týždňa.






























