Čo budeme potrebovať
Panenka
- 600 g br. panenky
- 10 plátkov tirolskej slaninky
- tymián, soľ a korenie
- 20 g masla
- 2 PL oleja
Grilovaná zelenina
- 200 g šampiňónov, pokrájaných
- 200 g cukiny, pokrájanej
- 2 čili papriky
- soľ, korenie
- 1 ks bobkový list
- 2 jarné cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- 20 g masla
- 50 ml olivového oleja
Príloha
- 600 g zemiakov pokrájaných pozdĺžne
- soľ a 20 g masla
- bylinky (pažítka, petržlen)
Postup
Panenku posolíme a posypeme tymiánom. Nakrájame na menšie valčeky o hrúbke asi 2 cm. Po obvode ju obtočíme slaninkou a dáme piecť na panvicu na maslo, z každej strany asi 2-3 minúty. Cibuľku a cesnak pokrájame a vhodíme do výpeku po mäsku. Ak treba, pridáme trochu masla. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme pokrájanú zeleninu a krátko opečieme cca 5 minút. Zemiaky varíme asi 7 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme a na sucho, alebo len s minimom oleja/masla opečieme a osolíme.

































