Ingrediencie
- 500 g bravčové karé (2 porcie)
- 100 g brokolica
- 250 g mrkva
- 50 g syr niva
- 1 vajce
- soľ, korenie (biele)
Postup
Mrkvu zľahka orestujeme, podlejeme vodou a necháme podusiť. Následne ju rozmixujeme, pričom pridáme aj trošku masla a koreniny podľa chuti.
Karé si nakrájame na väčšie plátky. Jemne ho naklepeme, osolíme, posypeme bielym korením. Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Následne ju roztlačíme a vmiešame do nej nastrúhanú nivu a vajce. V prípade potreby zahustíme strúhankou. Plnku rozdelíme na plátky mäsa a zrolujeme. Takéto “kapsy” zviažeme, prípadne zaistíme špáradlami, potom sprudka opečieme zo všetkých strán na panvici, vložíme do pekáča a pečieme zakryté na 200°C asi hodinu (podľa hrúbky mäsa).






























