Čo budeme potrebovať
Na 4 porcie
- 600g bravčového karé
- 6 strúčikov cesnaku
- 50g múky na poprášenie
- soľ a mleté korenie
- 250ml smotany na šľahanie
- 250 ml jablkovej šťavy
- 1 jablko
- 480g zemiakov
- 3PL oleja
- soľ
Postup
Mäso nasolíme a potrieme pretlačeným cesnakom, okoreníme a poprášime z oboch strán múkou. Na panvici na oleji sprudka opečieme z oboch strán tak, aby sa mäso zatiahlo a preložíme ho do hrnca na pečenie. Zalejeme smotanou a jablkovou šťavou a navrch položíme kolieska ošúpaného jablka. Prikryjeme a pečieme na 200st C 45 minút. Potom odokryjeme a necháme šťavu zredukovať asi 10-15 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.


































