Príprava: 10 minút
Varenie: 20 minút
Náročnosť prípravy: nízka
Potrebujeme
Na 4 porcie
- 300 g cestovín tagliatelle alebo penne
- 150 g prošuta
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vetvičku tymiánu
- 350 g ružičkového kelu
- 30 g masla
- 30 g parmezánu
Postup
Do veľkého hrnca nalejeme osolenú vodu, necháme zovrieť a cestoviny uvaríme podľa návode na obale do polomäkka. Cestoviny precedíme do druhého hrnca, lebo vodu použijeme neskôr. Medzitým rozohrejeme panvicu, prošuto opražíme dochrumkava, asi 3 – 4 minúty. Pridáme cesnak a lístky tymiánu. Restujeme ešte minútu. Pridáme rozmrazený a nakrájaný ružičkový kel a miešame ešte päť minút. Zmiernime teplotu, podlejeme trochou vody z cestovín, pridáme maslo a nastrúhaný parmezán. Do omáčky nakoniec primiešame cestoviny. Servírujeme s hoblinkami parmezánu.
Dobrú chuť!






























