Čo budeme potrebovať
- 20 g masla
- 400 g kyslej smotany
- 250 g tvarohu
- 1 cibuľa, posekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pokrájané
- 200 g póru, pokrájaného
- tymián a petržlenová vňať, posekané
- 150 g žltej cukety
- 150 g zelenej cukety zelené
- 1 menší fenikel, pokrájaný
- 10 ks cherry paradajok
- 60 g syra (napr. gouda)
- 1 vajce
- 1 bobkový list
- soľ a korenie
Cesto:
- 150 g mandľovej múky
- 70 g pohánkovej múky
- 100 g masla
- štipky soli
- 1 vajce
Postup
Z mandľovej a pohánkovej múky, vajíčka, masla a soli si vypracujeme cesto. Na panvici opečieme cibuľku s cesnakom do zlatista, pridáme pór a bobkový list, dochutíme soľou a korením. Odstavíme, vyberieme bobkový list a necháme vychladnúť. Cukiny pokrájame pozdĺžne na plátky o hrúbke cca 1-2 mm. Vo väčšej mise zmiešame smotanu, tvaroh, postrúhaný syr, vajce, posekané bylinky a cibuľovú zmes. Formu vyložíme cestom a prilejeme smotanovú zmes. Povkladáme plátky, pokrájaný fenikel a rozpolené paradajky (rezom nahor). Pečieme v rúre na 200 °C približne 45 minút.



































