Čo budeme potrebovať
Na 4 porcie
- 250 g zelených fazuľových lúskov
- 180 g tuhého lahôdkového tofu
- 190 g smaženého tempehu
- 4 vajcia
- 200 g čínskej kapusty
- 60 g klíčkov mungo fazuľky
- ½ šalátovej uhorky (cca 200 g)
- 4 cherry paradajky
- 2 PL oleja
- 1 ČL soli
Omáčka:
- 200 – 250 ml horúcej vody
- 200 g opečených nesolených arašidov
- 4 PL thajskej sladkej čili omáčky
- ½ PL feferónky (červenej špicatej)
- 2 – 3 PL sójovej omáčky
- 2 ČL trstinového cukru
- 2 ČL jemne nastrúhaného zázvoru
- 1 PL citrónovej šťavy
Postup:
Fazuľové struky umyjeme, odkrojíme stonky a spodky asi 3 mm na každej strane. Potom blanšírujeme v horúcej vode 3 minúty, scedíme a hneď preložíme do ľadovej vody (vody s ľadom). Ostatnú zeleninu nakrájame na rezance. Prekrojíme paradajky, vajíčka uvaríme natvrdo a ošúpeme. Tofu a tempeh nakrájame na prúžky alebo kocky a dozlatista opečieme na oleji na panvici. Jemne dozlatista potom opečieme aj arašidy. Pridáme zvyšné suroviny spolu s horúcou vodou a miešame, prípadne krátko zahrievame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Potom rozmixujeme a vzniknutou omáčkou prelejeme šalát. Jemne premiešame. Podávame s vajíčkom, pikantnosť regulujeme množstvom feferónky.































