Čo budeme potrebovať
- 300 g hovädzia sviečková
- 6 PL sójová omáčka
- 2 PL sezamový olej
- 1 PL olivový olej
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ČL nastrúhaný cesnak
- 1 ks mrkva
- 1/2 karfiolu
- 2 ks vajcia
- 100 g hrášku
- 2 ks mladé cibuľky, zelená časť
- soľ, mleté čierne korenie
Postup
Mäso očistíme a nakrájame na kocky o veľkosti asi 1x1 cm. V miske zmiešame 1PL sójovej omáčky a sezamový olej. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Dobre premiešame a po pár minútach pridáme mrkvu nakrájanú na kúsky. Karfiol očistme a dáme do mixéra, rozmixujeme na malé kúsky, o veľkosti ryže. Pridáme na panvicu s mrkvou a orestujeme. Zeleninovú zmes predožíme na tanier a na panvici na silnom plameni orestujeme sviečkovú. Necháme rýchlo zatiahnuť, znížime plameň a 2 min ešte restujeme. Mäso preložíme k zelenine. Vajíčka si v miske a vyšľaháme, a na panvici pripravíme prepečenú pražrnicu. Následne k nej pridáme zeleninu, sviečkovú, hrášok, zvyšok oleja a sójovej omáčky, dobre premiešame a ečte krátko orestujeme. Podávame s ryžou a posypané vňaťkou cibuľky.






























