ČO BUDEME POTREBOVAŤ
4 porcie á 100 g
- 600 g kuracích pŕs
- 75 ml tahini natural
- 125 ml kokosového mlieka
- 2 PL limetovej šťavy
- 1 PL medu
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g strúhaný kokos
- 1 PL oleja na potretie plechu
- čili pasta, napr. sambal oelek (alebo sušené sekané čili)
POSTUP
Rúru si prehrejeme na 220 st. C. Kuracie nakrájame na plátky. V miske vymiešame tahini, kokosové mlieko, šťavu, med, cesnak, strúhaný kokos a čili. Odoberieme ½ zmesi a ponatierame ňou kuracie kúsky a tie potom poukladáme na plech potretý olejom. Pečieme v rúre približne 5 minút. Potom otočíme, znova trochu natrieme a pečieme ešte 4 minúty. Podávame spolu so zvyšnou omáčkou, miešaným šalátom a vareným cirokom.
































