Mandľové bisquity

20. 5. 2021

Aj dezerty môžu byť zdravšie a výživnejšie. Mandľové sušienky sú skvelou zdravou alternatívou k bežným sušienkam z obchodu, pretože vďaka mandľovej múke obsahujú množstvo vlákniny a podstatne lepšie tak uspokoja chuť na sladké.

Mandľové bisquity

Čo budeme potrebovať

  • 200g mandľovej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 vajce veľkosti L
  • 15g sušených hrozienok
  • 15g sušených brusníc
  • 10g tekutého kokosového sirupu (alebo podobného sladidla, napr. medu)
  • 1PL sezamových semienok
  • 1 štipka soli

Postup

Všetky ingrediencie spolu dobre premiešame a tvarujeme malé placky (priemer asi 7cm) o hrúbke 8-10mm alebo kôpky o priemere 5 cm (môžeme požiť naberačku na zmrzlinu). Poukladáme od seba asi 4 cm a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12-15 minút na 180 st. C alebo do zlatista.

vajíčka, mandľová múka, sušené ovocie
zmes na mandľové bisquity so sušenými hrozienkami a brusnicami
cesto na mandľové bisquity so sušenými hrozienkami a brusnicami
mandľové bisquity podľa EASYDIET receptu

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

Najčítanejšie články