Čo budeme potrebovať
Na 6 porcií
- 900g kuracích pŕs
- 1 konzerva cíceru (400g)
- 1 konzerva drvených paradajok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ ČL mletého koriandru
- ½ ČL rascovca rímskeho
- ½ ČL kurkumy
- 1 bobkový list
- 5 cherry paradajok, rozpolených
- 2PL posekanej petržlenovej vňate
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- soľ
- 3PL olivového oleja
- 2 kúsky celej škorice
- 50g mandlí
- 25g sušených hrozienok
- 25g posekaných sušených marhúľ
- 200g celozrnného bulguru
Postup
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky. V hrnci osmažíme na oleji pokrájanú cibuľu a cesnak, položíme naň prsia, posypeme koreninami, prisypeme cícer a paradajky z konzervy ako aj čerstvé paradajky, posolíme a dusíme asi 50 minút. Potom prisypeme mandle, sušené ovocie a prikryté povaríme 10-15 minút. Podávame s celozrnným bulgurom a listovým šalátom. (Bulgur pripravíme ako ryžu, zalejeme ho vodou v pomere 1:2 a varíme kým sa voda nevstrebá, potom vypneme oheň a necháme pod pokrievkou "dobehnúť" ešte asi 15 minút).

































