Čo potrebujeme:
Na 4 porcie
- 900g morčacích pŕs vcelku
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 zväzok byliniek: šalvia, tymián, rozmarín, pažítka (15g)
- soľ a korenie
- 2PL oleja na opečenie rolády
- 30g prerastenej slaninky
- 8 cherry paradajok na dozdobenie
Príloha:
- 250 zelená šošovica
- 250 červená šošovica
- 50g špenátových listov
- 2PL olivového oleja
- 2PL citrónovej šťavy
- 1ČL medu alebo cukru
- petržlenová vňať
- prípadne 50g varenej kukurice
Postup
Morčacie prsia rozrežeme na čo najväčšiu plochu, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, posypeme bylinkami, zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátom. Posolíme aj vrch rolády a prudko ju opečieme, krátko zo všetkých strán na panvici. Potom roládu preložíme na plech s 200ml vody, pokrájanou slaninou a ak nám zvýšili bylinky a strúčiky cesnaku, pridáme ich do pekáča. Prekryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odokryjeme a dopekáme asi 15 minút alebo do mäkka.
Šošovicu uvaríme al dente, každú zvlášť. Petržlenovú vňať posekáme nahrubo. V pohári rozmiešame soľ, med, olej a citrónovú šťavu a zalejeme ňou šalát. Listy špenátu sparíme a pridáme k šošovici. Hotové mäso krájame na plátky, položíme ho na šalát a dozdobíme paradajkami. Ak chceme, pridáme do šalátu aj kukuricu.

































