Čo budeme potrebovať
Na 4 porcie
- 6 ks mrkvy
- 2 PL ryžovej múky (možno nahradiť obyčajnou múkou)
- 1ks batát
- soľ, mletý muškátový orech, mleté klinčeky
Postup
Sladký zemiak ošúpeme, pokrájame na váčšie kusy uvaríme v osolenej vode do mäkka. Mrkvy očistíme a nastrúhame najemno na strúhadle.
Rúru si predhrejeme na 200°C (teplovzdušnú na 180°C) V mise zmiešame pretlačený uvarený batát s mrkvou a múkou, pridáme koreniny a vymiešame na cesto. Cesto vytvarujeme do valca, z ktorého vykrajujeme menšie kúsky, ktoré opäť vyváľame v rukách na menšie valčeky (asi 7cm dlhé o priemere 2.3 cm). Ak treba, posypeme si pracovnú dosku trochou múky. Na plech vyložený papierom na pečenie ukladáme kofty a pečieme asi 30 minút. Podávame s jogurtovým dresingom (jogurt, soľ, kurkuma a štipka pretlačeného cesnaku) alebo s miešaným šalátom.






























