Ingrediencie
Na 4 porcie
- 1 červenú cibuľu, nakrájanú na mesiačiky
- 800 g tekvice hokkaido nakrájanej na malé kúsky
- 100 g Korma curry pasty (alebo si ju vyrobíme)
- 125 ml horúcej vody
- 125 ml sladkej smotany
- 400 g červenej šošovice, umytej a uvarenej domäkka
- 20 g mandľových lupienkov
- 1/2 pohára mätových lístkov
- 1/2 pohára koriandrových listov
NA DOMÁCU KORMA PASTU:
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok čerstvého zázvoru
- 2 lyžičky kumínových semienok
- 1 lyžicu semienok koriandra
- 2 lyžice mletých madlí
- 1 lyžicu zmesi korenia garam masala
- 1/2 lyžice morskej soli
- 1 lyžica paradajkového pyré
- 2 čerstvé zrelé čili
- 3 lyžice kokosovej múčky
- 1 vetvičku čerstvého koriandra
- 1 čajovú lyžičku kurkumy
- 2 lyžice repkového oleja
Postup:
Najskôr si pripravíme domácu Korma pastu. Očistíme cesnak a zázvor. Na stredne rozohriatu panvicu dáme nasucho opiecť všetky semienka. Zľahka pár minút dozlatista a dovoňava opekáme, potom panvicu zložíme z ohňa. Opečené semianka a bylinky dáme do mažiara alebo do mixéra a rozmixujeme na prášok, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, olej, paradajkové pyré, nadrobno nakrájané chilli a nakoniec aj všety zvyšné suroviny - kokosvú múku, kurkumu, garam masala a ak je zmes príliš hustá/suchá aj trošku repkového oleja. Všetko spoločne vložíme do mixéra a rozmixujeme na hustú pasta.
Rúru predhrejeme na 240 °C. Do hlbokého plechu dáme cibuľu, tekvicu a zľahka polejeme korma pastou. Podlejeme vodou a prekryjeme alobalom, pečieme 10 minút.
Alobal odkryjeme, pridáme smotanu a šošovicu a pečieme ešte najmenej 10 minút. Posypeme nasekanými lástkami koriandra, mäty, mandľovými lupienkami nasucho opraženými na panvici a servírujeme.






























