Čo budeme potrebovať
Na 4 porcie á 150g
Guľky
- 250g filet zo sumčeka afrického
- 1 vajce
- 2 PL ryžovej múky
- 1 PL dijonskej horčice
- 1ČL kurkuma
- 1PL čerstvá vňate koriandra
- soľ a mleté čierne korenie
Omáčka
- 1PL horčica
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL nastrúhaného čerstvého chrenu
- 1ČL jablčný ocot
- 2PL olivového oleja
Postup
Rúru rozohrejeme na 180°C. Filety nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme ich v mixéri. Preložíme do misy, pridáme vajce, múku a koreniny. Dobre premiešame a zo zmesi vytvarujeme 8-10 guličiek, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme asi 20 min. Medzitým si pripravíme omáčku tak, že všetky suroviny dôkladne vyšľaháme v miske. Guľky podávame preliate omáčkou so zemiakmi.


































