Čo budeme potrebovať?
- kuracie stehná, vykostené
- passata
- stredne veľký baklažán
- bulgur
- garam masala
- koriander
- biele víno
- vývar
- petržlenová vňať
- mrkva
- čerstvý zázvor
- cesnak
- cibuľa
- kurkuma
- rozmarín
- soľ, korenie
Postup:
Kuracie stehná očistíme od šliach a kostí, okoreníme a osolíme podľa preferencií (nie je nutné výrazne ochucovať) a pečieme pri teplote 180° asi 40-60 min.
Medzičasom si uvaríme bulgur (podľa návodu na obale). Na cibuľkovom základe podusíme mrkvu nakrájanú na jemné kúsky a pridáme kurkumu a soľ. Primiešame do bulguru a pridáme štedrú porciu petržlenovej vňate.
Baklažán nakrájaný na kocky podusíme cca 20 minút. Na druhej panvici si zatiaľ orestujeme nasekaný zázvor, cesnak, cibuľu a koreniny koreniny. Pridáme baklažán, podlejeme bielym vínom a vývarom a necháme znovu podusiť. Na záver pridáme passatu a veľkú hrst nasekaného koriandra.
Tento recept pripravujeme ako súčasť našich redukčných programov.






























