Čo budeme potrebovať
Na 4 porcie á 250 g
Marináda
- 1 ks cibuľa
- 1 viazanička čerstvej bazalky
- 1 viazanička koriandrovej vňate
- 1/2 viazaničky mäty
- 3 strúčiky cesnaku
- šťava z 1 limetky
- 2 PL jablkovej alebo pomarančovej šťavy
- kurkuma
- mleté čierne korenie
Rybacie balíčky
- 1/2 hlávky karfiolu
- 2 ks väčšie batátov
- 600 g filet tresky
- 2 ks citrón
- 1 PL olivový olej
- 150 g cherry paradajok
- petržlenová vňať
- kurkuma
- mleté čierne korenie
Postup
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a rozmixujeme. Následne do nej naložíme filety a necháme aspoň 30 min. marinovať. Karfiol a batat nakrájame na tenké plátky. Nachystáme si 4 ks papiera na pečenie, približne 40x40 cm. Do stredu každého papiera dáme pokrájaný batat a karfiol. Na ne položíme filety, pokvapkáme citrónovou šťavou a poukladáme paradajky prekrojené na polovicu.
Papier spojíme, preložíme a zaistíme špajdlou. Pečieme v rozohriatej rúre na 220°C približne 10 minút. Vyberieme z rúry, papier opatrne rozstrihneme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, pokvapkáme olejom. Podávame so zemiakmi pečenými v šupke alebo opekanou zeleninou.
Dobrú chuť!


































