Čo budeme potrebovať
- 250g marinovaného tempehu
- 250g strukov zelenej fazuľky
Marináda na fazuľky:
- 100ml jablkového octa
- 1PL kryštálového cukru
- trocha vody
- soľ
Marináda na tempeh:
- 60ml sójovej omáčky
- 1PL paradajkového pretlaku
- 1PL čili pasty (Harrisa)
- 1PL kukuričného škrobu
- trocha vody
Na dochutenie
- 1 PL kešu orieškov
- 1 PL slnečnicových semienok
- 1 ČL sezamových semienok
- 1 jarná cibuľka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1+1 PL sezamového oleja
- 1 ČL oleja
- 1 hrsť natrhaných lístkov endívie
Postup
Tempeh najskôr nakrájame na kocky o veľkosti asi 2x2 cm
V mise zmiešame škrob, vodu, pretlak a čili pastu, primiešame tempeh. Rovnomerne premiešame a necháme marinovať asi 30 minút. Potom v panvici rozpálime 1PL sezamového oleja a tempeh opekáme zo všetkých strán asi 2 minúty. Kešu a slnečnicové semianka nasucho opečieme a posypeme nimi opečený tempeh.
Fazuľky očistíme od stoniek a končekov a pokrájame ich na rovnomerné kúsky asi 5 cm dlhé. Do misy dáme vodu s ľadom. Do hrnca dáme si variť vodu. Keď zovrie vsypeme do nej fazuľky a veríme 4-5 minút. Potom hneď scedíme a vsypeme do vody s ľadom. (Tak nám zostanú fazuľky pekne zelené). Z cukru, octu a soli si pripravíme nálev. Keď fazuľky vychladnú vodu scedíme a fazuľky presypeme do marinády. Necháme marinovať 2-6 hodín. Medzitým opečieme nasucho sezam. Potom fazuľky scedíme, pokvapkáme olejom, premiešame a posypeme opečeným sezamom.
Cibuľku a cesnak pokrájame na malé kúsky a krátko opečieme na troche oleja. Posolíme a podávame s tempehom, opečenou cibuľkou a endíviou.






























