Čo budeme potrebovať
- 500g tekvice na pečenie, napr. maslová
- 500g cvikly
- 150g feta syru
- 100g rukoly alebo lístkov špenátu
- 30g slnečnicových semienok
- 6PL olivového oleja
- 1PL provensálskych byliniek
- 4PL aceto balsamico
- soľ a korenie
- 50g kuskusu
Postup:
Cviklu uvaríme aj so šupkou do mäkka, potom ju ošúpeme a nakrájame na kocky 2x2cm. Premiešame s octom, bylinkami, soľou, korením a olivovým olejom. Pečieme asi 15 minút na 180 st. C alebo do mäkka.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na kocky 2x2cm. Premiešame s octom, bylinkami, soľou, korením a olivovým olejom. Pečieme asi 20-25 minút na 200 st. C alebo do mäkka.
Semienka slnečnice opečieme nasucho na panvici. Syr feta pokrájame na 2x2cm kocky, alebo ho nalámeme na približne rovnaké kúsky. Potom všetko pridáme do misy spolu s rukolou a semienkami.
Ak treba ešte polejeme olejom, prípadne dochutíme soľou a korením a posypeme kuskusom.
































