Čo budeme potrebovať:
- 300 g seitanu špeciál
- 3 PL shoyu sójovej omáčky
- 1-2 červené papriky nakrájané na kolieska
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku. nakrájaný
- 1 PL posekaného oregána
- ½ ČL tymiánu
- 1 PL petržlenovej vňate
- 1 štipka mletého čierneho korenia
- 300 g tekvice hokkaido na plátky, prípadme cukina
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 ČL paradajkového pretlaku
- 3 PL oleja
Postup
Na rozpálený olej hodíme cibuľu a opekáme do sklovita, pridáme cesnak a seitan a a opekáme asi 10 minút za občasného miešania. Potom pridáme sójovú omáčku, oregáno, tymián, mletú aj krájanú papriku a mleté čierne korenie, podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme asi 20 minút na miernom ohni. Päť minút pred dovarením pridáme pokrájané hokkaido. Podľa chuti môžeme pridať aj čili papričku. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s thajskou jasmínovou ryžou.

































