Čo budeme potrebovať:
- 50 g strúhaného syra (napríklad gouda, eidam, ementál,...)
- 500 g mletého teľacieho (hovädzieho) mäsa
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 1 ČL čili pasty
- 1 bobkový list
- 1 kyslá smotana
- štipka muškátového kvetu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL mletej sladkej papriky
- ½ PL hladkej múky na zahustenie
- olej
- soľ
- čierne korenie
Na palacinky
- 200g pohánkovej múky
- 2 vajcia M
- 500ml plnotučného mlieka
- 1 štipky soli
Postup:
V mise dobre vymiešame múku, vajcia, mlieko a soľ. Necháme 15 minút odstáť a následne pečieme na panvici ako klasické palacinky a teda do zlatista.
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso a dôkladne ho opečieme. Pridáme bobkový list, pretlak, muškátový kvet, korenie, sladkú papriku a soľ. Ku koncu pridáme 2 PL kyslej smotany, potom vyberieme mäso a bobkový list z panvice.
Palacinky naplníme mäsom, posypaným syrom, môžeme pridať ČL smotanovo-paprikovej zmesi a zakrútime ich. Do panvice, v ktorej sme pripravovali mäso, vlejeme zvyšok smotany rozmiešanej s paprikou a múkou, krátko povaríme a touto omáčkou polejeme palacinky. Posypeme troškou syra a necháme v rúre krátko zapiecť.

































