Čo budeme potrebovať
Lievance:
- 100g pohánkovej múky
- 100ml mlieka
- 40g ovsených vločiek
- 2 vajcia
- ½ ČL prášku do pečiva
- 1ČL provensálskeho korenia
- ½ ČL soli
Dip:
- 200ml bieleho jogurtu
- ½ ČL kurkumy
- ½ strúčiku cesnaku
- 30g syra, napr s modrou ušl. plesňou
- štipka soli
- petržlenová vňať posekaná
Šalát:
- zmes listových šalátov (napr. radiccio, rímsky šalát, rukola)
Postup
V mise zmiešame všetky suroviny na lievance a necháme 15 minút odstáť, aby sa spojili. Zatiaľ si rozmixujeme jogurt, syr, pretlačený cesnak a soľ. Nakoniec primiešame posekanú petržlenovú vňať. Formu na mafiny vytrieme maslom alebo olejom a vysypeme pohankovou múkou. Plníme zmesou do polovice. Pečieme v rúre pri 200 st. C (180 pri teplovzdušnej rúre) asi 12-14 minút v hornej časti rúry. Podávame s dipom a šalátom.

































