Slané pohánkové lievance

20. 4. 2021

Pečené pohánkové lievance na slano sú skvelým receptom na jednoduchú desiatu či raňajky. Rovnako dobre navyše chutia aj na druhý deň, takže sa výborne hodia aj do meal-prepu.

Slané pohánkové lievance

Čo budeme potrebovať

Lievance:

  • 100g pohánkovej múky
  • 100ml mlieka
  • 40g ovsených vločiek
  • 2 vajcia
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 1ČL provensálskeho korenia
  • ½ ČL soli

Dip:

  • 200ml bieleho jogurtu
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ strúčiku cesnaku
  • 30g syra, napr s modrou ušl. plesňou
  • štipka soli
  • petržlenová vňať posekaná

Šalát:

  • zmes listových šalátov (napr. radiccio, rímsky šalát, rukola)

Postup

V mise zmiešame všetky suroviny na lievance a necháme 15 minút odstáť, aby sa spojili. Zatiaľ si rozmixujeme jogurt, syr, pretlačený cesnak a soľ. Nakoniec primiešame posekanú petržlenovú vňať. Formu na mafiny vytrieme maslom alebo olejom a vysypeme pohankovou múkou. Plníme zmesou do polovice. Pečieme v rúre pri 200 st. C (180 pri teplovzdušnej rúre) asi 12-14 minút v hornej časti rúry. Podávame s dipom a šalátom.

vajcia, šalát, múka, syr
syr, šalát, vajcia
šalát, omáčka, zmes na lievance

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

Najčítanejšie články