Nechutí vám stále mrkva s petržlenom? Pridajte do jedálnička fenikel.
Každý síce pozná feniklový čaj pre deti na uvoľnenie vetrov, no málokto vie, že použiť sa dá kompletne celá rastlina.
Fenikel - použitie v kuchyni
Môžete ho nechať zapiecť s kuraťom v pekáči. Listy sa používajú ako obal pri pečení rýb, stonka sa môže krájať na kolieska a pridávať do polievok s ostatnou zeleninou. Jedlu dodá chuť po kôpre, výborne sa hodí k stredomorskej strave. Má originálnu, trochu nahorklú chuť.
Fenikel - účinky
Fenikel vám určite zachutí, navyše detoxikuje. Je účinným detoxikantom, má protizápalové účinky. Spevňuje cievy. Je ideálnou potravinou ak chcete schudnúť, podporí vám trávenie. Máte vysoký cholesterol? Nie je pre vás nič lepšie ako fenikel. Bonusom je, že odstraňuje zápach z úst.






























