Čo budeme potrebovať:
- 3 rajčiny
- 800 g tekvice hokkaido
- 3 PL kokosového mlieka
- soľ
- voda
- 3 PL oleja
- 1 cibuľa, pokrájaná
- 3 strúčiky cesnaku...
- 1 PL paradajkového pretlaku
- limeta na dochutenie karí
Kari:
- 1 ČL čierneho horčičného semena
- 1 ČL semena koriandra
- 1 štipka nastrúhaného muškátového orieška
- 1 ČL rascovca rímskeho
- 1 ČL mletej kurkumy
- 2 čili papričky, alebo peperončiny
- 5 cm nastrúhaného zázvoru
- 10 ks karí lístkov (nemusia byť)
Postup:
Na panvici na sucho opečieme horčičné a koriandrové semená, asi 4 minúty a miešame, alebo nadhadzujeme na panvici. Potom v mlynčeku alebo mažiari pomelieme semienka spolu so semenami rascovca. Na strúhahadle postrúhame zázvor. Rajčiny a papriky pokrájame. Spolu pokrájame cibuľku a cesnak.
Na panvici pozpálime olej, pridáme cesnak a cibuľu a opražíme do sklovita, potom pridáme zmes mletých semien, papriky, rajčiny, pretlak, kurkumu a zázvor, karí lístky, štipku muškátového orieška, šťavu z limety. Pridáme aj asi 2-3 dcl vody a necháme prevrieť za občasného miešania. Karí lístky nevyberáme, dajú sa zjesť. Pridáme tekvicu a zemiaky a varíme asi 10 minút na miernom ohni. Zmes zajustíme nastrúhaným zemiakom.
Podávame samostatne alebo s basmati ryžou, posypané peperončínami, a natrhanou koriandrovou vňaťou.
Dobrú chuť!

































