Vegánske kari s tekvicou

3. 12. 2018

Tekvica je úžasná potravina, ktorá obsahuje obrovské množstvo vlákniny. Taktiež zlepšuje trávenie a rozhýbe vám metabolizmus.

Vegánske kari s tekvicou

Čo budeme potrebovať:

  • 3 rajčiny
  • 800 g tekvice hokkaido
  • 3 PL kokosového mlieka
  • soľ
  • voda
  • 3 PL oleja
  • 1 cibuľa, pokrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku...
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • limeta na dochutenie karí

Kari: 

  • 1 ČL čierneho horčičného semena
  • 1 ČL semena koriandra
  • 1 štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • 1 ČL rascovca rímskeho
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • 2 čili papričky, alebo peperončiny
  • 5 cm nastrúhaného zázvoru
  • 10 ks karí lístkov (nemusia byť)

Postup:

Na panvici na sucho opečieme horčičné a koriandrové semená, asi 4 minúty a miešame, alebo nadhadzujeme na panvici. Potom v mlynčeku alebo mažiari pomelieme semienka spolu so semenami rascovca. Na strúhahadle postrúhame zázvor. Rajčiny a papriky pokrájame. Spolu pokrájame cibuľku a cesnak.

Na panvici pozpálime olej, pridáme cesnak a cibuľu a opražíme do sklovita, potom pridáme zmes mletých semien, papriky, rajčiny, pretlak, kurkumu a zázvor, karí lístky, štipku muškátového orieška, šťavu z limety. Pridáme aj asi 2-3 dcl vody a necháme prevrieť za občasného miešania. Karí lístky nevyberáme, dajú sa zjesť. Pridáme tekvicu a zemiaky a varíme asi 10 minút na miernom ohni. Zmes zajustíme nastrúhaným zemiakom.

Podávame samostatne alebo s basmati ryžou, posypané peperončínami, a natrhanou koriandrovou vňaťou.

Dobrú chuť!

tekvica, ryža, zázvor, zemiaky, paradajky, kari korenie

tekvica, ryža, zázvor, zemiaky, paradajky, kari korenie

príprava zeleniny na tekvicové kari

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

Najčítanejšie články