Čo budeme potrebovať
- 160 g mungo fazuľa
- 120 g beluga šošovica (vege kaviár)
- 100 g cibula
- 600 g jazmínová ryža
- rímsky kmín, koriander, kurkuma, nové korenie, škorica, cukor, ml.korenie
- olivový olej
- petržlenová vňať
Postup
Uvaríme šošovicu aj fazuľu. Rovnako si uvaríme zvlášť ryžu. Na sucho opečieme rímsky kmín a koriander. Pridáme olivový olej, kurkumu, korenie, škoricu, cukor a ostatné korenia. Korenia opečieme a následne prisypeme uvarenú ryžu, mungo a beluga. Zmes ryže a strukovín nakoniec husto posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.Na ozdobenie : Cibuľku si nakrájame na krúžky a zľahka poprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji cibuľku opečieme do chrumkava.Podávame ryžu so strukovinami, ozdobené cibuľkou a ako prílohu dáme čerstvý zelený šalát.






























