Čo budeme potrebovať
- 2 ks cukety
- 1 ks baklažán
- 250 g eidamu
- 250 g údeného mäsa (krkovička)
- 50 ml oleja (slnečnicový)
- 20 g cesnaku medvedieho (alebo 2 strúčiky pretlačené)
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 8 vajec z toho 4 uvarené na tvrdo
- 500 ml kyslej smotany
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 PL majoránky
- ½ PL tymiánu
Postup
Smotanu zmiešame so 4 vajciami, koreninami a soľou. Syr postrúhame nahrubo. Mäso si nakrájame na rezančeky. Cuketu a baklažán nastrúhame na tenké plátky alebo nahrubo na strúhadle. Osolíme ich aby pustili vodu. Zeleninu vyžmýkame od vody a suchú preložíme na vymastený plech vysypaný napríklad mandľovou múkou. Potom posypeme časťou nastrúhaného syra. Prikryjeme údeným mäsom a lístkami cesnaku, prelejeme smotanovou zmesou a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov alebo do zlatista.


































