Čo budeme potrebovať
- 150g mletého maku
- 160g mandľovej múky
- 1ČL prášku do pečiva
- 7vajec
- 1 štipka soli
- 180g masla
- 180g práškového cukru
- ríbezľový džem na potretie
- 30g strúhaného kokosu
Postup
Vajcia si rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Mleté mandle, mletý mak a prášok do pečiva spolu premiešame. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkami až kým nevznikne pena. Pridáme sypkú zmes. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme na plech (ktorý predtým pokryjeme papierom na pečenie) a pečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút. Drevenou paličkou postupne testujeme, či je koláč upečený. Keď upečení a vychladnutí ho natrieme džemom a posypeme kokosom.



































