Vianočná dezertová inšpirácia.
Budeme potrebovať:
- 400 g špaldovej múky
- 150 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 100 ml rastlinného oleja
- 3-4 PL lekváru
- 1 ČL škorice
- 1 ks kypriaceho prášku do perníka
- 2-3 PL kakaa
- 200-300 ml mlieka
- 1 ČL sódy bikarbóny
Postup
Do misky nasypeme muku, cukor, vajíčka, olej, mlieko všetko spolu vymiešame. Potom pridáme lekvár, škoricu, sódu bikarbónu, kakao a kypriaci prášok. Na doporučenie Daniela Hrivňaka (Chef de Cuisine Au Cafe restaurant) sme recept vylepšili tým, že vajíčka treba rozdeliť na žĺtka a z bielok vyšľahať sneh. Potom muffiny budú ľahšie a chutnejšie. Ďakujeme za radu Danko. Všetko spolu vymiešavame niekoľko minút. Cesto nalejeme do polovice košíčkov a pecieme na 180C asi 30min.






























