Zdravá bábovka

16. 6. 2021

Problémom bežných koláčov je, že kvôli vysokému obsahu rýchlych sacharidov nedokážu zahnať hlad, práve naopak - nabádajú k ďalšiemu jedeniu. Mandľovo-maková bábovka tento problém rieši pomocou mandľovej a makovej múky, ktoré na rozdiel od tej obyčajnej (bielej) prinášajú množstvo vlákniny.

Zdravá bábovka

Čo budeme potrebovať:

  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 60 g trstinového cukru (prípadne xylitolu)
  • 150 g makovej múky
  • 100 g mandľovej múky
  • 1 ČL škorice
  • štipka soli
  • 40 g kokosovej múky na ozdobu

Postup:

Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme vaječné žĺtka, makovú a mandľovú múku. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme  tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta podberaním. Formu vymažeme maslom a vysypeme mandľovou múkou. Rúru vyhrejeme na 180 st. C  a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, až potom ju vyklopíme a krájame.

vajíčka, maslo, trstinový cukor, maková múka, mandľová múka, škorica
Rozpustené maslo, maková múka, mandľová múka, sneh z bielok, škorica
Cesto na zdravú makovo-mandľovú bábovku
Cesto na zdravú bábovku vo forme pred pečením - EASYDIET recept

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

Najčítanejšie články