Čo budeme potrebovať
- 1 stredne veľká tekvica
- 1 PL masti
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g uvarenej červenej šošovice
- 2 paradajky a 100g paradajkového pretlaku
- čerstvá petržlenová vňať
- oregano, mleté čierne korenie, soľ
- 200 g tučného tvarohu
- 125 g mozzarella
- 1 ks vajce
- 30 g grana padano
Postup
Rúru si rozohrejeme na 160°C. Tekvicu očistíme, podľa potreby ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca s vodou a varíme asi 20 min, alebo domäkka. Na panvici si zohrejeme masť, pridáme cibuľu, cesnak a restujeme do sklovita. Pridáme uvarenú šošovicu a podusíme asi 7 min.
Pridáme paradajky, pretlak, petržlen, oregano, soľ a podlejeme troškou vody. Dusíme asi 10 min. Pridáme uvarenú a precedenú tekvicu, tvaroh, nastrúhanú mozzarellu, vajce a dobre premiešame. Zapekaciu misu vymastíme olejom a preložíme do nej tekvicovú zmes. Pečieme v rúre asi 5 minút pred dopečením posypeme syrom grana a dopečieme.






























