Čo budeme potrebovať
Na 4 porcie
- 400 g filet lososa bez kostí
- 400 g ryžové rezance široké
- 300 g brokolica
- 100 g jarná cibuľka
- 3 PL sójová omáčky
- 2 PL sezamu
- 2 PL olivového extra panenského oleja
- čierne korenie mleté
- citrónová šťava
- koriandrová alebo kučeravá petržlenová vňať
Postup
Z lososa odstránime kožu a filet nakrájame na malé kúsky o veľkosti cca 2cm, tie opečieme na oleji. Brokolicu opláchneme a rozdelíme na male ružičky. Povaríme ju v osolenej vode asi 5 minút, hneď scedíme a vložíme do ľadovej vody, aby brokolica nestratila farbu. Celú cibuľku (aj s vňaťou) pokrájame na kolieska. V hrnci zalejeme vriacou vodou ryžové rezance a necháme odstáť podľa návodu.
V mise poriadne premiešame jednu lyžicu oleja, 3PL sójovej omáčky a sezam, pridáme lososa a brokolicu a dobre premiešame, aby sa zelenina aj ryba obalili zmesou oleja a omáčky. Zmäknuté rezance precedíme a pridáme k nim lososa s brokolicou, osolíme, okoreníme a dochutíme kvapkami citrónovej šťavy. Premiešame a podávame s vňaťou.






























