Čo budeme potrebovať
- 140g širokých (3mm) ryžových rezancov
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- ½ červenej cibule
- 2 mrkvy
- 1 PL oleja
- 1 vajíčko
- 1PL opečených nesolených, posekaných arašidov
- 1PL koriandrovej vňate
- 1PL bazalky
- 1PL posekanej jarnej cibuľky
Na rybaciu omáčku:
- 3 PL rybacej omáčky
- 3 PL hnedého cukru, alebo sirup z jačmeňa
- 3 PL zeleninového vývaru
- 2 PL jablčného octu
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 ČL čili pasty (harrisa alebo sambal oelek) alebo čili vločky
Postup
Ryžové rezance dáme do misy a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme ponorené podľa návodu, asi 6 minút. Cuketu, cibuľu, paprika a mrkvu nastúhame na tenlé pásiky. V inej miske si pripravíme omáčku - zmiešame sójovú omáčku, rybiu omáčku, cukor, ocot a čili pastu. Následne ňou polejeme nabobtnané a scedené rezance. Zeleninu si dáme na panvicu s 1PL oleja a ohrievame asi 1 minútu za stáleho miešania. Potom pridáme cestoviny a arašidy. Preložíme na tanier a posypeme lístkami bazalky a koriandra.


































