Čo budeme potrebovať:
- 4 stredne veľké mrkvy
- 1 cuketa
- 1 kaleráb,
- 1 konzerva cíceru
- 2 vajcia
- soľ, korenie,
- ½ ČL majorán
- 200 g strúhanky
- olej na vysmážanie
Postup
Zeleninu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, posolíme, premiešame a necháme odstáť. Potom z nej vyžmýkame prebytočnú tekutinu, ktorú pustila. Cícer zlejeme z nálevu a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme zeleninu, vajcia, dochutíme soľou, korením, majoránkou a premiešame. Ďalej prisypeme polovicu strúhanky a dobre premiešame. Ak sa nám bude zdať zeleninová zmes riedka, pridáme strúhanku. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v vyváľame v strúhanke opekáme na oleji do zlatista. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.






























